ua en ru

В Україні у 2012 р. підвищиться розмір всіх соцвиплат мінімум на рівні інфляції в 2,5%, - Тігіпко

В Україні у 2012 р. підвищиться розмір всіх соціальних виплат мінімум на рівні інфляції, яка передбачається в розмірі 2,5%. Про це під час брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"В бюджеті 2012 р. закладені зростання всіх соціальних виплат мінімум на рівні інфляції, ні одна соціальна виплата не зменшена чи не залишилась без змін в бік зростання, нижче ніж рівень інфляції, який ми передбачаємо на 2012 р. Більше того, дуже добре, що це ми зробили в бюджеті, який передбачає рівень інфляції в 2,5%", - сказав Тігіпко.
За його словами, таким чином, урядом зроблено крок до зменшення дефіциту бюджету і прийнято важливе рішення в умовах тієї кризи, до якого зараз слід готуватись.

Нагадаємо, сьогодні, 5 жовтня, на засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що жоден пункт соціального захисту в 2012 р. не буде зменшено порівняно з минулим роком. Навпаки, в 2012 р. і далі збільшуватимуться прожитковий мінімум для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення, мінімальна заробітна плата, мінімальна пенсія за віком.