ua en ru

В Україні лише 5% звернень до керівництва МВС стосуються неправомірних дій міліціонерів, - Захарченко

В Україні лише 5% звернень до керівництва МВС стосуються неправомірних дій працівників правоохоронних органів. Про це у своєму блозі повідомив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, передає прес-служба МВС.

Так, з понад 950 звернень громадян лише 51 стосуються саме неправомірних дій з боку працівників органів внутрішніх справ, що становить трохи більше 5% від їх загальної кількості.

Захарченко також зазначив, що більшість скарг стосуються порушень, допущених під час розслідування кримінальних справ у минулих роках. Деякі з цих порушень мали місце 6-7 років тому.

Однак більшість піднятих заявниками питань не стосуються компетенції МВС. Серед них - підвищення розміру пенсії, поліпшення статусу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, побутові негаразди тощо.

"На мою думку, той факт, що люди з усіма своїми проблемами звертаються до міліції, свідчить про довіру громадян до нас. І в першу чергу - жителів сільської місцевості, для яких дільничний інспектор міліції - найближчий представник влади і чи не найперший помічник", - наголосив Захарченко.