ua en ru

В Україні стартував спільний телемарафон трьох телеканалів

В ефірі українського телебачення відразу три телеканали - "Перший Національний" , "РАДА" та "Бізнес" проводять загальний телевізійний марафон "Відкрита студія" . Проект, який розпочався 26 січня і триватиме до 6 лютого, транслюється одночасно на всіх зазначених каналах.

За словами організаторів, метою телемарафону є обговорення суспільно-політичних подій з гостями студії, серед яких - представники органів державної влади, а також місцевого самоврядування, політики, політологи, експерти та інші лідери громадської думки.

Телевізійний марафон ділиться на дві частини. Перша складалася з 4 ефірів, які виходили на "Першому Національному" 26-29 січня у вечірній час.

Друга частина марафону почалася 30 січня і транслюватиметься сьогодні, а також 3, 4, 5 і 6 лютого одночасно на трьох телеканалах - "Перший Національний", "РАДА" та "Бізнес". Включення заплановані протягом усього дня - вони складаються з декількох блоків, в які також увійдуть телемарафони, підготовлені окремо кожним з каналів.

У прямому ефірі ведучий спілкується з гостями не тільки в студії, але і в регіонах через телемости, а також шляхом прямих включень за допомогою обласних телекомпаній. Крім того, телемарафон показує сюжети, коментарі, прямі включення з Майдану Незалежності, Європейської площі, вулиць Інститутської та Грушевського.

Т.в.о. генерального директора Національної телекомпанії України Олександр Пантелеймонов заявив: "Даний телемарафон - абсолютно унікальна подія для українського ринку, оскільки для його підготовки об'єднали сили відразу три телевізійних канали з абсолютно різними підходами до побудови програмної політики. Участь у телемарафоні відкрита для всіх - гостями наших студій вже стали десятки експертів, представників центральних та місцевих органів влади, а також політиків - як тих, що підтримують владу, так і опозиційних. Останні, щоправда, у своїй більшості досить неохоче приймають наше запрошення, але ми, звичайно ж, як і раніше будемо раді побачити їх у нашому ефірі і почути їх точку зору з приводу подій, що відбуваються в країні".