ua en ru

В Україні створять міжвідомчий облік поранених в АТО

В Україні створять міжвідомчий облік військових і цивільних осіб, поранених в ході проведення антитерористичної операції на сході України.

В Україні створять міжвідомчий облік військових і цивільних осіб, поранених в ході проведення антитерористичної операції на сході України. Про це в ході засідання постійно діючого штабу Міністерства охорони здоров`я України з питань організації медичного забезпечення в умовах надзвичайних ситуацій заявив заступник міністра Василь Лазорищинец, передає прес-служба МОЗ.

МОЗ доручив створити міжвідомчий реєстр всіх поранених військових і цивільних, які постраждали в зоні АТО, з метою їх подальшого супроводу та визначення потреб у реабілітації.

"Всі відомства повинні сформувати списки пацієнтів, які потребують лікування за кордоном. І тут головне не забути про тих військових, які вже пройшли лікування в госпіталі, комісовані та знаходяться вдома. Вони не повинні бути залишені наодинці зі своїми проблемами", - підкреслив Лазоришинець.

Нагадаємо, раніше Міністерство соціальної політики України розпочало роботу над створенням єдиного реєстру учасників антитерористичної операції.