ua en ru

В Україні стан підготовки об’єктів ЖКГ до зими становить 87%

В Україні стан підготовки об'єктів житлово-комунального господарства (ЖКГ) до опалювального сезону становить 87%. 

В Україні стан підготовки об'єктів житлово-комунального господарства (ЖКГ) до опалювального сезону становить 87%. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула.

Зокрема на 88% завершена підготовка котелень (21,6 тис з 24,5 тис). На 86% завершений комплекс ремонтних робіт на об'єктах водопостачання та водовідведення.

На сьогодні за інформацією місцевих органів влади вже готові до опалювального сезону 84% житлових будинків (171,5 тис з 205 тис будинків). Проте наразі отримали "паспорти готовності" лише 73% будинків (150 тис.). Втім, за словами Вілкула, "до 1 жовтня всі житлові будинки в Україні мають отримати паспорти готовності".

При цьому за інформацією регіонів, загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади готові до нового навчального року на 98%. До 1 вересня має бути 100%.

Він зазначив, що в цілому найшвидшими темпами підготовка до зими йде у Миколаївській (93%), Волинській (91%) та Житомирській (91%) областях.

Віце-прем'єр поставив завдання прискорити темпи підготовки об'єктів ЖКГ до опалювального сезону і зазначив, що, згідно з результатами підготовки до опалювального сезону керівниками регіонів повинні бути прийняті відповідні кадрові рішення щодо галузевих керівників.

Нагадаємо, раніше "Нафтогаз України" попередив про ризики під час опалювального сезону через заборгованість. Повідомлялося, що забезпечення споживачів газом під загрозою через зростаючою заборгованістю підприємств ТКЕ, яка на сьогоднішній день складає 17,5 млрд. грн.

Нагадаємо, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться з 5 жовтня розпочнеться длчя об'єктів соціальної сфери, а з 15 жовтня - для населення. Але, за словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, "якщо температурні показники будуть відрізнятися, то технічно готові розпочати опалення і раніше".