ua en ru

В Україні сьогодні вступила в силу постанова Кабміну щодо створення містобудівного кадастру

В Україні сьогодні, 3 червня, після публікації в газеті "Урядовий кур'єр", вступила в силу постанова Кабінету міністрів України від 25 травня 2011 р. № 559 щодо створення містобудівного кадастру.
Нагадаємо, раніше про створення містобудівного кадастру заявив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку та будівництва Віктор Тихонов.
За його словами, для удосконалення державної політики у сфері містобудування, в Україні буде створено містобудівний кадастр - державна система збереження і використання геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальні одиниці, екологічні, інженерно-геологічні умови, інформаційні ресурси державних будівельних норм, стандартів і правил для задоволення інформаційних потреб у плануванні територій та будівництві.
Містобудівний кадастр буде базуватися на картографічній основі в системі координат УСК-2000. Він також буде мати наповнення з інших кадастрів для визначення охоронних зон, меж земельних ділянок та координат об'єктів і містити базу нормативних показників забудови.
12 березня в Україні набрав чинності урядовий закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві. 17 лютого 2011 р. Верховна Рада (ВР) України ухвалила в цілому урядовий проект закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" з пропозиціями Президента України від 03.02.2011 р.