ua en ru

В Україні сьогодні під час святкування Трійці 14,5 тис. працівників МВС охороняють порядок

В Україні сьогодні під час святкування Трійці охорону правопорядку здійснюватимуть 14,5 тис. працівників МВС

В Україні сьогодні, 23 червня 2013 р., під час святкування Трійці охорону правопорядку здійснюватимуть 14,5 тис. працівників міліції та 110 військовослужбовців внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, сьогодні в усіх регіонах держави в понад 10,9 тис. культових спорудах відбудуться богослужіння з нагоди Дня Святої Трійці, в яких приймуть участь понад 4,4 млн осіб.

Найчисельніші культові відправлення проходитимуть у Львівській (понад 1,2 млн осіб), Тернопільській (понад 613 тис. осіб), Івано-Франківській (понад 464 тис. осіб), Закарпатській (понад 236 тис. осіб) областях та у місті Києві (майже 48 тис. осіб).

Особливу увагу приділено посиленню правопорядку навколо 123 культових споруд, які знаходяться в почерговому користуванні. Це стосується Автономної Республіки Крим, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.

У Києві охорону громадського порядку під час культових відправлень на території Києво-Печерської Лаври забезпечуватимуть наряди міліції в кількості 179 чоловік.

Нагадаємо, сьогодні православні християни відзначають Трійцю.