ua en ru

В Україні сьогодні знижується ціна на всі бензини на 5 коп./л

В Україні сьогодні знижується ціна на всі бензини на 5 коп./л.

Нагадаємо, на засіданні експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості 11 травня було прийнято рішення про поетапне зниження цін на всі бензини на 5 коп. за літр з 12 травня і ще на 5 коп. за літр з 15 травня 2012 року. Таким чином, понижена рекомендована гранична ціна бензину А-95 до 10,12 грн/л. Про це повідомляє прес-служба ЕАГ.

Також було відзначено, що в рамках попередніх рекомендацій експертно-аналітичної групи учасники ринку понизили ціну на дизпаливо на 10 копійок.

Була розглянута цінова ситуація на ринку нафтопродуктів, його ресурсне наповнення і проаналізовано вплив на нього світових тенденцій. Учасники засідання констатували зниження цін на нафту на світових ринках, а також наявність достатніх запасів нафтопродуктів для забезпечення стабільності на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, ЕАГ з питань функціонування ринку нафти 28 квітня знизила граничну рекомендовану ціну бензину А-95 на 1% - до 10,22 грн/л.