ua en ru

В Україні сьогодні починається чергова хвиля мобілізації

В Україні сьогодні, 7 травня 2014 р. починається чергова хвиля мобілізації.

В Україні сьогодні, 7 травня 2014 р. починається чергова хвиля мобілізації. Відповідний закон № 1240-VII "Про затвердження указу Президента України "Про часткову мобілізацію" офіційно опублікований сьогодні в газеті "Голос України".

Цей закон вступає в силу у день його опублікування та вводить в дію відповідний указ Президента України №454/2014 р.

Мобілізація проводиться протягом 45 днів з дати набрання чинності указу. Мобілізація проводиться у всіх областях України.

"Призов військовозобов'язаних, у тому числі резервістів, та поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших військових формувань України здійснити в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву", - йдеться в указі.

Місцеві органи виконавчої влади доручено повинні забезпечити своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, у пункти та у військові частини, а також забезпечити виділення тимчасово будівель, споруд, земельних ділянок та транспортних засобів для послуг Збройних сил України відповідно до мобілізаційних планів.

Кабінету міністрів України доручено забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов'язаних з оголошенням та проведенням часткової мобілізації.