ua en ru

В Україні з 20 січня мобілізовано вже 45 тис. осіб, - Порошенко

В Україні з 20 січня мобілізовано вже 45 тис. осіб, - Порошенко

У ході нової хвилі мобілізації в Україні, яка проходить з 20 січня 2015 р. вже покликане 45 тис. осіб. Про це заявив Президент України Петро Порошенко після церемонії покладання квітів до пам'ятного хреста Героям Крут, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мобілізація проходить за планом і без порушення наміченого графіка. З 20 січня вручено 73 тис. повісток, а без повісток лише за тиждень записалися добровольцями на службу понад 2,5 тис. українських патріотів. 45 тис. військовозобов'язаних вже пройшли медичне обстеження, і зі вчорашнього дня мобілізовані поїхали в навчальні центри та військово-навчальні заклади Збройних сил України", - заявив Порошенко.

"Протягом місяця вони будуть відновлювати військову виучку, далі у складі підрозділів та військових частин пройдуть колективне злагодження і після цього будуть готові замінити військових, які вже майже рік героїчно виконують завдання в зоні АТО", - додав він.

За його словами, в цьому році планується довести чисельність ЗСУ до 250 тис. чоловік.

"До речі, відновлюючи призов в армію, ми підвищили призовний вік (до 18 років, - ред.) до 20 років. І, до речі, я заборонив залучати призовників в зону АТО. Тому що це місце дорослих і досвідчених чоловіків, які вже служать зараз і в ці дні мобілізуються в армію", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, мобілізація в 2015 р. проводиться в три черги протягом 210 діб. Так, з 20 січня 2015 р. оголошена перша хвиля мобілізації тривалістю 90 днів, з квітня буде оголошена друга хвиля, тривалістю 60 днів, а з червня - третя, також тривалістю 60 днів.

Під час першої хвилі мобілізації планується призвати 50 тис. осіб.

Всього ж в 2015 р. планується мобілізувати близько 100 тис. осіб.