ua en ru

В Україні пункти митного оформлення протягом шести місяців 2012 р. обладнають інформаційними терміналами, - Калєтнік

В Україні всі пункти митного оформлення будуть обладнані інформаційними терміналами протягом шести місяців 2012 року. Про це в ході брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив голова Державної Митної служби України Ігор Калєтнік, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 15 лютого Державною митною службою впроваджується введення інформаційних терміналів, в яких сам суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності буде вносити відповідні дані про свій вантаж і товар і отримувати відповідний талон, в якому буде вказано час прийому до митного оформлення. Таким чином, буде подвійний контроль з боку бізнесу і посадової особи, яка має забезпечити таке митне оформлення", - сказав Калєтнік.

За його словами, за шість місяців 2012 року такими інформаційними терміналами будуть обладнані всі без винятку місця митного оформлення.

"На сьогоднішній день в Україні функціонує 20 вантажних митних комплексів і 282 пункту митного оформлення", - додав Калєтнік.

Нагадаємо, раніше Держмитслужба повідомляла, що час проходження контролю в пунктах пропуску через кордон України скоротиться на третину.