ua en ru

В Україні виробництво прокату в І кварталі 2014 р. скоротилося на 8% - до 6,7 млн т, - Держзовнішінформ

В Україні виробництво сталевого прокату в І кварталі 2014 р. скоротилося на 8% - до 6,7 млн т.

В Україні виробництво сталевого прокату в І кварталі 2014 р. скоротилося на 8% - до 6,7 млн т. Про це заявив генеральний директор об'єднання "Металургпром" Олександр Зражевський на прес-конференції "Металургія України - стан на сьогоднішній день і енергоефективність", повідомляє прес-служба ДП "Держзовнішінформ".

Крім того, виробництво основних видів металургійної продукції за перший квартал склало: чавуну - 7040 тис. т, що на 3% менше виробництва в 1 кварталі 2013 р., сталі - 7,5 млн т, зниження на 9% порівняно з аналогічним періодом 2013 р. Забезпечення металургійних підприємств залізорудною сировиною за 3 місяці склало: по окатишів - 98% від розрахункової потреби, по агломерату - 94%, по аглоруді - 96%, по концентрату - 94%.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день середня енергоємність виробництва сталі в Україні набагато вище, ніж у розвинених країнах світу.

"Основними проблемами є недостатнє використання пиловугільного палива (в середньому в Україні витрати ПВП складають 16,9 кг/т, в ЄС - 104 кг/т, у Китаї - 120 кг/т, у Японії - майже 130 кг/т), а також неефективні технології виробництва сталевого прокату (мартенівські печі - 45%, конвертори - 51%, електросталеплавильні печі - 4%, безперервне лиття заготовок - 33%)", - зазначив президент Асоціації з енергоефективності та енергозбереження Олег Козачук.

ДП "Держзовнішінформ" - інформаційно-аналітичний та експертний центр України у сфері зовнішньої торгівлі, створений Міністерством зовнішньоекономічних зв'язків і торгівлі України у 1996 р. Місія компанії - сприяння українським експортерам шляхом надання інформаційної та експертної підтримки.