ua en ru

В Україні підприємства автомобільної галузі у збільшили сплату податків до держбюджету в 1,4 рази - до 1,1 млрд грн

В Україні сплата податків підприємствами автомобільної галузі до державного бюджету зросла в 1,4 рази порівняно з 2010 р. до 1,1 млрд грн. Про це повідомив заступник голови Державної податкової служби України України Олександр Клименко, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, сплата податку на прибуток зросла в півтора рази, податку на додану вартість - в 1,3 раза.

У другому кварталі поточного року доходи автовиробників зросли на 1,6 млрд грн до показників першого кварталу. За даними звітності з ПДВ, обсяги постачання продукції зросли на 21 млрд грн.

Разом з тим податкове відомство заявляє про готовність рішуче боротися з махінаціями на ринку авто та комплектуючих. "Ми запровадили моніторинг зовнішньоекономічної діяльності суб'єктів господарювання, зайнятих у цій галузі. Це в першу чергу стосується ввезення до України автомобілів та запчастин. І ми зможемо вивести тіньові кошти, що обертаються на цьому ринку, у площину легальної економіки", - підкреслив Клименко.

Нагадаємо, за даними Держстату, виробництво легкових автомобілів в Україні за 9 місяців 2011 р. збільшилося на 50% - до 71,8 тис. штук.