ua en ru

В Україні показники видобування сланцевого газу складають менше 1 трлн куб. м, - Wood Mackenzie

В Україні згідно оцінки Управління енергетичної інформації США показники потенційного видобування сланцевого газу складають менше 1 трлн куб. м. Про це повідомив перший заступник Міністерства охорони навколишнього середовища України Володимир Ігнащенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"В Україні переоцінять потенціал сланцевого газу. З'являлися цифри, що в Україні показники по видобутку сланцевого газу складають близько 32 трлн куб. м, але в першу чергу, ми довіряємо американським оцінкам таких компаній, як Wood Mackenzie. За останньою оцінкою управління енергетичної інформації США, прогнозовані показники по видобутку сланцевого газу в Україні складають менше 1 трлн куб. м", - сказал он.
Також, В.Ігнащенко зазначив, що згідно підписаного двостороннього меморандуму між США та Україною Міністерство розпочало роботу з геологічною службою США.
"Надіємося, що після цієї співпраці показники по видобутку сланцевого газу збільшаться", - сказав він.

У лютому 2011 р. був підписаний міжнародний двосторонній меморандум по видобутку сланцевого газу на території України між США та Україною.
Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський заявляв, що запаси сланцевого газу в Україні сягають 30 трлн куб. м.