ua en ru

В Україні пенсійна реформа повинна виключити отримання пенсії людьми у віці від 35-40 років, - М.Азаров

В Україні пенсійна реформа повинна виключити отримання пенсії людьми у віці від 35-40 років. Про це заявив журналістам прем'єр-міністр Микола Азаров після урочистостей, присвячених дню працівника соціальної сфери, передає кореспондент РБК-Украина.
"В процесі проведення пенсійної реформи будуть усунені абсолютно невиправдані положення чинного законодавства, коли молоді люди починають отримувати пенсію в 35-40 років. Ще раз підкреслюю - невиправдано отримувати. Тобто, якщо людина брала участь в бойових діях, отримала поранення і так далі, ніхто не позбавлятиме його права на дострокове здобуття пенсії, проте якщо людина прослужила в сприятливих умовах, і його робота нічим не відрізнялася від роботи мільйона інших таких же службовців, працівників державної сфери, то виникає питання - а чи справедливо, що один отримує пенсію по досягненні 60 років, інший має права по досягненні 35. Напевно, несправедливо, особливо враховуючи величезний дефіцит Пенсійного фонду", - підкреслив прем'єр-міністр.
Також він повідомив, що майбутня пенсійна реформа розрахована на декілька років, і "у міру того, як збільшуватиметься тривалість життя ... буде розглядатися питання про можливу зміну для виходу на пенсію певних категорій осіб".
"В рамках майбутньої пенсійної реформи повинен відбутися перехід від солідарної системи до системи персоніфікованих рахунків . до системи, коли кожен відповідатиме за свою пенсію, а держава гарантуватиме лише мінімум, обов'язковий мінімум для всієї маси пенсіонерів. Таким чином, пенсія складатиметься з 2х частин - це власні нарахування громадян, і ті засоби, якими держава наділятиме ПФ", - пояснив М.Азаров.