ua en ru

В Україні очікується збереження активності компаній на нафтогазовому ринку у ІІ півріччі 2012 р., - Ernst & Young

В Україні очікується збереження активності компаній на нафтогазовому ринку у ІІ півріччі 2012 р. Про це повідомляють аналітики компанії Ernst & Young, повідомляє прес-служба компанії.

"Ми очікуємо збереження ділової активності в сфері угод злиття і поглинання в нафтогазовому секторі в Україні у ІІ півріччі 2012 р., однак загальна економічна нестабільність буде впливати на ці процеси. Найбільша активність очікується в сегментах роздрібної торгівлі нафтопродуктами і сегменті транспортування. Як і раніше, високим попитом у покупців будуть користуватися першокласні видобувні активи, у тому числі активи, пов'язані з розробкою і видобутком сланцевого газу", - відзначили в компанії.

При цьому, додали експерти, ситуація, що склалася на світових ринках, у тому числі нестабільність цін на нафту в І півріччі 2012 р., призвела до незначного зниження активності компаній в області угод злиття і поглинання в нафтогазовій галузі в Україні.

"Незважаючи на це, гравці українського ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами продовжують проявляти активність і зацікавленість у подальшій консолідації ринку, в розширенні своєї присутності і придбанні активів", - заявив Юрій Шибанов, менеджер відділу супроводу угод Ernst&Young в Україні. Так, у компанії відзначили вихід на ринок роздрібної торгівлі нафтопродуктами України російської компанії "Газпром нафта", яка зацікавлена в розширенні мережі автозаправних станцій, створення в кінці 2011 р. спільного підприємства між інвестиційним фондом Asia Debt Management Hong Kong (ADM Capital) і концерном "Галнафтогаз" для розширення мережі АЗС "ОККО", і плани Shell і "Лукойл" з продажу близько 30 автозаправних станцій в Україні.