ua en ru

В Україні залишаються підтопленими 84 населених пункти

В Україні внаслідок опадів та сніготанення, відмічається підйом ґрунтових вод та часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 84 населених пунктах 8 областей та м. Києві, повідомляє прес-служба ДержНС. Зокрема у Вінницькій області спостерігається підтоплення в 1 н.п., Волинській - у 9 н.п.,, Житомирський - у 3 н.п., Івано-Франківській - у 2 н.п., Київській - у 63 н.п., Львівській - у 3 н.п. (у т.ч. 6 жит. буд. у с. Межиріччя, Сокальського р-ну), Рівненській - у 2 н.п., у Чернігівській - у 1 н.п. та м. Києві.

Протягом 8 квітня для надання допомоги населенню з відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС України залучалось 498 рятувальників та 142 од. насосного обладнання. За добу відкачано 72 тис. 848 куб. м води. Загалом за період з 2 квітня відкачано 596 тис. 997 куб. м води.

За інформацією "Укравтодору", проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено.

Як повідомляє Гідрометцентр, 8 - 10 квітня триватиме ріст рівнів води на річках басейну Прип'яті , річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхв'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням.

9 - 12 квітня очікується продовження підйомів рівнів води (0,1 - 0,4 м) на річках басейну Прип'яті (Волинська область) та подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому та Ковельському районах. Можливе досягнення та перевищення відміток підтоплення житлових будинків та присадибних ділянок в окремих населених пунктах.

Читайте також: В Україні потеплішає з 11 квітня