ua en ru

В Україні залишаються підтопленими 82 населених пункти у шести областях

В Україні станом на 14 квітня 2013 р. залишаються підтопленими 82 населених пункти у шести областях. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

Зокрема, внаслідок весняного водопілля та підйому ґрунтових вод відмічається часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у Київській області - 50 н.п., у Волинській - 18 н.п., у Житомирський - 6 н.п., у Рівненській - 5 н.п., у Чернігівській - 1 н.п., у Львівській - 1 н.п.

Крім того, частково підтоплені 68 житлових будинків: у Київській області - 24 Рівненській області - 42, Львівській області - 2.

За інформацією Гідрометеоцентру, 14-15 квітня триватиме подальший розвиток водопілля на верхньому Дніпрі, річках басейну Прип'яті, Десни, нижніх течіях річок Сула, Псел, малих річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхів'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням.

13-14 квітня на річках басейну Прип'яті (Волинська, Рівненська обл.), р. Стрипа біля м. Бучач (притока Дністра у Тернопільській обл.), на р. Стир біля м. Луцьк продовжиться підйом рівнів води з подальшим затопленням заплав, сільгоспугідь та понижених ділянок прирічкових частин міст.

13-15 квітня на Дунаї біля Вилкового утримається перевищення небезпечної відмітки 155-165 см, при якій відбувається затоплення понижених незаселених ділянок міста Вилкове.

Наповнення дніпровських водосховищ, станом на 13 квітня, дорівнює 36,723 куб. км (вільна ємкість - 7,125 куб. км).

Читайте також: У Закарпатській області з 14 квітня почнуться поступові спади води, - ДержНС