ua en ru

В Україні охоплення дітей місцями у дошкільних закладах становить 88%, - Табачник

В Україні охоплення дітей місцями у дошкільних закладах становить 88%. Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає прес-служба міністерства.

"Для освіти рік, що минає, оцінюю позитивно, тому що ми зробили, скажімо для сільських учнів, більше ніж за 5-6 попередніх років - це 1000 шкільних автобусів... Якщо говорити про дитячі садочки, то теж позитивно, тому що я починав працювати, коли охоплення дітей місцями в дошкільних закладах становило 63%, на сьогодні - це майже 88%, а в деяких регіонах п'ятирічки стовідсотково забезпечені дошкільною освітою. Це показники, які рекомендує найбільш розвиненим країнам Європейський Союз - забезпечення місцями дітей в дошкільних закладах на рівні 80%. Ми вже маємо такі показники", - сказав Табачник.

Він додав: "У нас в цьому році вперше 350 студентів і аспірантів за конкурсом поїхали вчитися за кошти державного бюджету, вперше в історії країни, в університети Європи, Сполучених Штатів Америки і навіть Японії. Наступного року ця програма буде вже третій рік продовжена".

Читайте також: Янукович призначив Табачника міністром освіти і науки, молоді та спорту України