ua en ru

В Україні немає проблем з оформленням закордонних паспортів, - Державна міграційна служба

Проблем і затримок в оформленні паспортів громадянина України для виїзду за кордон немає. Відповідну заяву розповсюдила сьогодні прес-служба Державної міграційної служби (ДМС) України, підрозділи якої з 2 січня ц.р. почали оформлення документів.

У відомстві підкреслюють, що в кінці минулого року ГМС України провела всі необхідні підготовчі заходи, пов'язані з передачею від Міністерства внутрішніх справ України функцій з оформлення закордонних паспортів. "Зокрема, була передана необхідна документація, обладнання, закуплено згідно з законодавством необхідну кількість бланків, здійснена підготовка фахівців і т.д.", - відзначають у Держміграційній службі.

Водночас у відомстві повідомляють, що в перших числах січня були поодинокі випадки незначних (до 3 днів) затримок у видачі документів за заявами, оформленими до 1 січня 2013 р. Ці затримки пов'язані з технологічними процесами передачі справ від МВС до ДМС України, підкреслюють у відомстві.

"На сьогоднішній день підрозділи міграційної служби приймають заяви громадян на оформлення документів для виїзду закордон, в тому числі і на термінове (до 10 днів) оформлення, а також видають паспорти за заявами, поданими до 1 січня ц.р. в підрозділи МВС. Також в штатному режимі продовжується процес виготовлення і відвантаження готових документів в усі області України. Станом на 15 січня 2013 р., жодних причин для затримок в оформленні паспортів громадянина України для виїзду за кордон в Україні не існує", - підкреслили в Державній міграційній службі.

Раніше сьогодні деякі ЗМІ повідомляли про існуючі затримках у видачі закордонних паспортів громадянам України. Згідно з даними деяких видань, проблеми з отриманням документів спостерігаються як у Києві, так і в областях України.

Читайте також: Закордонні паспорти з 1 січня 2013 р. буде видавати Державна міграційна служба