ua en ru

В Україні необхідно створити нову модель реєстрації нерухомості, - Янукович

Корупція у сфері реєстрації майнових прав громадян має бути подолана. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович на засіданні Комітету з економічних реформ, передає прес-служба Президента.
Янукович зазначив, що на сьогодні це одна з найбільш непрозорих та корумпованих сфер в країні - і до всіх реєстраційних процедур на монопольних засадах залучено комунальні підприємства.
"Настав час реформування ще однієї корумпованої сфери у нашому житті - це реєстрація майна в БТІ... Найближчим часом - тиждень-два, не більше - ми повернемося до цього питання", - сказав глава держави, звертаючись до міністра з питань ЖКГ Анатолія Близнюка. Наразі, відзначив глава держави, будь-яка реєстраційна процедура вимагає проведення платної інвентаризації нерухомого майна.
Президент нагадав, що нещодавно повернув до парламенту закон "Про облік і технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна". "Цього разу спроба легалізувати монополію комунальних підприємств - БТІ провалилася, проте питання залишається поки що відкритим", - констатував він.
"Необхідно у найкоротші терміни запропонувати нову модель", - підкреслив Янукович.
На переконання глави держави, не потрібно змушувати громадянина отримувати довідки про технічну інвентаризацію під час перепродажу квартири чи будинку. "Необхідно дозволити громадянинові без ускладнень розпоряджатися своєю власністю, у тому числі під час перепланування", - переконаний він.