ua en ru

В Україні необхідно створити інформаційно-аналітичну мережу для місцевих виборів, - ЦВК

В Україні необхідно створити інформаційно-аналітичну мережу для місцевих виборів. Про це заявила журналістам заступник голови Центральної виборчої комісії України Жанна Усенко-Чорна, говорячи про методику стеження за ходом місцевих виборів з боку ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.
"Нажаль в дуже поганому стані надходить до ЦВК та інформація, що передбачена законом і постановами ЦВК. Нажаль інформаційне забезпечення ЦВК для виконання своїх повноважень дуже на неналежному стані. Тому потрібно буде розбудовувати і відповідну інформаційно-аналітичну мережу на зразок загальнонаціональних виборів, коли ЦВК єдиною автоматизованою системою пов'язана із мережею територіальних виборчих комісій, що дає змогу отримати в електронному режимі весь обсяг інформації з місць", - заявила Ж.Усенко-Чорна.
Вона також додала, що на сьогодні комунікація з тервиборчкомами відбувається в телефонному режимі, через пошту, факсимільний зв'язок, "але цього недостатньо, зважаючи на величезний обсяг територіальних комісій, і масу виборів (відбувається понад 12 тис. місцевих виборів)".