ua en ru

В Україні нестача снігоочисної техніки становить близько 40%, - ДАК "Укравтодор"

В Україні нестача снігоочисної техніки становить близько 40%. Про це заявив заступник голови правління ДАК "Автомобільні дороги України" Ігор Данкевич, пише "Комерсант Україна".

В Україні нестача снігоочисної техніки становить близько 40%. Про це заявив заступник голови правління ДАК "Автомобільні дороги України" Ігор Данкевич, пише "Комерсант Україна".

"Брак снігоочисної техніки в Україні становить близько 40%. Крім того, 70% автопарку в зношеному стані, техніка відслужила більше десяти років, і її потужність залишає бажати кращого. Потрібне оновлення, але в бюджеті немає грошей. За останні три роки ми не закупили жодного шурупчика", - підкреслив Данкевич.

У свою чергу глава "Укравтодору" Євген Прусенко зазначив, що "в цьому році ми централізовано не закуповували снігоприбиральну техніку, тільки реагент".

У КП "Київавтодор" повідомили, що цієї зими на дорогах столиці буде задіяно 99 снігоочисників, 105 солерозкидувачів, 6 снегопогрузчиков, 35 посипальних машин та 52 трактори з навісним снігоочисним обладнанням. Однак для повноцінної прибирання снігу не вистачає 800 одиниць техніки. "Додаткових закупівель техніки в 2013 р. ми не проводили", - зазначив генеральний директор КП Петро Береговий.

Раніше повідомлялося, що "Київпастранс" створив резерв автобусів на випадок позаштатних ситуацій. Профільне підприємство готує до зими 425 тролейбусів, 240 трамваїв і 410 автобусів. Вже підготовлено 3 поливомойки-піскорозкидувачі, 13 снігоочисних трамвайних шляхів, 9 бульдозерів ДТ, 7 екскаваторів та 10 тракторів з відвалом МТЗ-80. Крім того, для зимового утримання та прибирання закріплених територій загального користування "Київпастранс" заготовив 295 т піску і 45 т солі.

До зими також необхідно відремонтувати 4 км трамвайних шляхів. Сьогодні вже відремонтовано 3,52 км шляхів. Тривають роботи по технічному обслуговуванню електропідігріву і водовідведення стрілочних переводів трамвайних шляхів.

У ході підготовки підприємства до експлуатації в осінньо-зимовий період на всіх філіях та відокремлених підрозділах для оптимізації умов праці робітників у виробничих приміщеннях тривають роботи з переобладнання систем теплопостачання з централізованих на електрокотли та котли на твердому паливі.