ua en ru

В Україні намолотили вже 15 млн т ранніх зернових

Цього року в Україні зберуть рекордний обсяг ранніх зернових. За попередніми прогнозами, їх намолотять більше 30 млн т. Половину від цього обсягу сільгоспвиробники вже зібрали.

Цього року в Україні зберуть рекордний обсяг ранніх зернових. За попередніми прогнозами, їх намолотять більше 30 млн т. Половину від цього обсягу сільгоспвиробники вже зібрали. Про це сьогодні в ході робочої поїздки в Миколаївську область повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

"Південні області вже закінчують збирання ранніх зернових. Наприклад, Миколаївська область планує завершити його вже в неділю. Всього на сьогоднішній день по Україні вже намолочено понад 15 млн т ранніх зернових культур. А це більше половини від запланованого врожаю ранніх зернових, який стане рекордним" , - підкреслив міністр.

Глава відомства також відзначив, що цього року врожайність зернових зросла на 7,7 центнера з га порівняно з минулим роком. І вона буде збільшуватися і надалі, оскільки в жнива активно включаються центральні та північні регіони, у яких більш висока врожайність.

"Ми сьогодні знаходимося в господарстві, де врожайність озимої пшениці складає близько 60 центнерів з га. Звичайно, це дуже показово. Адже ми прагнемо наростити виробництво зерна за Україну саме за рахунок підвищення врожайності", - додав Микола Присяжнюк.