ua en ru

В Україні на сьогоднішній день зібрано майже 20 млн тонн картоплі, - Азаров

В Україні на сьогоднішній зібрано майже 20 млн тонн картоплі, а в цілому урожай складе 22 млн тонн, що доводить необґрунтованість підвищення цін на цей продукт. Про це, виступаючи в ході сьогоднішнього засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 1 вересня картопля був зібраний на 70% площ, що на 11 тис. га більше, ніж за аналогічну дату попереднього року... Зараз картоплі зібрано майже 20 млн тонн, а валовий збір прогнозується в обсязі 22 млн тонн, що майже на рівні минулого року, при тому, що на споживання населенням потрібно в рік 6,3-6,5 млн, на посів - близько 6 млн тонн", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що минулого тижня ціна в Києві на картоплю становила 4,2-5,3 грн за кг, а після повідомлення у ЗМІ щодо можливого неврожаю - ціна зросла до 6-8 грн.

"Такі випадки за останній тиждень виявлені в Житомирській, Львівській, а також Кіровоградській областях. Це свідчить про те, що місцеві органи виконавчої влади незадовільно виконують функцію контролю за формуванням цін на овочі та картоплю... Зараз потрібно налагодити абсолютно надійну безперебійну поставку овочів у великі індустріальні міста, використовувати різні механізми поставок: на підприємствах, наприклад, реалізовувати на ярмарках тощо", - сказав прем'єр-міністр.