ua en ru

В Україні на Новий рік сніг не очікується, - Кульбіда

В Україні на Новий рік сніг не очікується. Про це сьогодні заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

В Україні на Новий рік сніг не очікується. Про це сьогодні заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда (на фото) на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо погоди на Новий рік... переважно без опадів", - зазначив Кульбіда.

За його словами, найнижча температура очікується на сході і північному сході, вночі -4...-9, вдень -1 ... -5 градусів. Найвища температура очікується на півдні і південному заході, вночі близько 0, вдень +1...+5. У центральних областях вночі -1...-5, вдень близько 0.

У Києві без опадів, можливий слабкий сніг. Температура вночі -1...-3, вдень близько 0.

При цьому поточного тижня, 23-29 грудня, в Україні очікується в основному суха погода з температурним режимом вище норми на 1-3 градуси. Загальний температурний режим в Україні становитиме вночі -2...-8, вдень близько 0, а на півдні, центрі та в окремі дні на заході прогнозується вдень +1...+6.

Зазначимо, Україна має помірно-континентальний клімат, що поступово змінюється із заходу на схід. Його визначає віддаленість країни від океанів, континентальної Євразії і переважно рівнинний характер території. Лише вузька прибережна смуга Південного берега Криму характеризується субтропічним (середземноморського типу) кліматом. У міру зростання континентальності літо стає більш спекотним, а зима холоднішою, і зменшується кількість опадів.

19 листопада 2013 р. в Києві завершився найтриваліший за 133 роки безморозний період, який тривав з 10 квітня. Він перевищив на вісім днів рекорд 1932 р.

Деякі експерти зазначають, що погода в Україні знаходиться на межі зміни кліматичного поясу, про що свідчить тенденція зміщення пір року, яка спостерігається останніми роками.