ua en ru

В Україні цього тижня збережеться тепла погода, - Гідрометцентр

В Україні цього тижня та на початку наступного збережеться тепла погода.

В Україні цього тижня та на початку наступного збережеться тепла погода. Про це на брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"До кінця поточного тижня і в першій половині наступного тижня суттєвих змін у погоді на території України не відбудеться. Температурний режим буде значно вищий за норму і утримуватиметься в нормі мінімальних температур", - заявив Кульбіда.

За його словами, в нічні години очікується від 0 до 5 градусів тепла, лише в окремих районах буде - 1-2 градуси морозу. Найтепліше буде у Криму та на Закарпатті - від 5 до 10 градусів тепла.

"Денні температури будуть становити від 3 до 8 градусів тепла на Закарпатті, Прикарпатті, а також у степовій і південній частинах Криму - максимально 10-15 градусів тепла", - заявив Кульбіда.

В цілому, в Україні 11-20 лютого очікується мокрий сніг із дощем, температура повітря вдень коливається від 0 до +11, а вночі - від -5 до +7.

Крім того, глава УкрГМЦ зауважив, що тумани в Україні цього тижня можуть перешкоджати авіації. "При такій теплій погоді і при збереженні снігового покриву можна чекати утворення туманів, які перешкоджатимуть діяльності цивільної авіації. Можливі затримки рейсів, пов'язані із цими погодними умовами", - заявив Кульбіда.

Він також додав, що в умовах туману погана видимість зберігатиметься і на автодорогах, тому "водіям потрібно бути гранично обережними".

Нагадаємо, згідно з повідомленням Гідрометцентру, сьогодні, 10 лютого, вдень в Україні, крім західних областей, очікується туман, видимість 200-500 м, у Криму - місцями пориви вітру 15-20 м/с.