ua en ru

В Україні кількість аптек у сільській місцевості порівняно з 2005 р. збільшилась майже на 41%

В Україні відзначається позитивна тенденція стосовно співвідношення аптечних закладів в містах та сільській місцевості. У порівнянні з 2005 р. кількість аптек у сільській місцевості збільшилася майже на 41%, а аптечних пунктів - на 43%. Таким чином, підвищується показник фізичної доступності ліків у селах. Про це повідомив директор департаменту державного регулювання оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Олександр Кропивний під час проведення колегії Державної служби України з лікарських засобів, передає прес-служба відомства.

Також Кропивний поінформував, що станом на 1 травня 2012 р. 6 тис. 548 суб'єктів господарювання отримали ліцензію на здійснення господарської діяльності з оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, і провадять діяльність через 21 тис. 996 аптечних закладів. При збільшенні загальної кількості аптечних закладів зменшується кількість аптечних кіосків, що зумовлено прийняттям нових ліцензійних умов, згідно з якими до кінця 2012 р. діяльність аптечних кіосків повинна бути припинена.

Нагадаємо, раніше Держлікслужба повідомляла, що право надавати послугу доставки ліків може бути надане виключно аптекам з діючою ліцензією.