ua en ru

В Україні через негоду рятувальники працюватимуть у посиленому цілодобовому режимі

В Україні у зв'язку з погіршенням погоди рятувальники і комунальні служби продовжують працювати у посиленому цілодобовому режимі.

В Україні у зв'язку з погіршенням погоди рятувальники і комунальні служби продовжують працювати у посиленому цілодобовому режимі. Про це на засіданні державної комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з погіршенням погодних умов в країні рятувальники та комунальники продовжать працювати у посиленому цілодобовому режимі", - сказав Вілкул.

За словами віце-прем'єра, всього за 4 місяці з початку опалювального сезону відбулося майже 350 локальних пошкоджень інженерних мереж в країні, а також 7 великих аварій, відключення від мереж значної кількості житлових будинків.

"Станом на ранок 29 січня в 8 регіонах тривають роботи по відновленню електропостачання в 341 населеному пункті, які були знеструмлені протягом останньої доби. Уряд жорстко контролює, щоб усі пошкодження інженерних мереж усувалися протягом доби", - зазначив віце-прем'єр

Він також додав, що сьогодні на засіданні Кабміну було прийнято протокольне доручення Міністерству фінансів терміново вирішити питання фінансування в розмірі 100 млн грн для Укравтодору на забезпечення безперебійної роботи снігоприбиральної техніки.