ua en ru

В Україні із незаконного обігу вилучено 38 кг кокаїну вартістю 7,5 млн дол

Державною митною службою України, Службою безпеки України та Державною прикордонною службою України із незаконного обігу вилучено понад 38 кг кокаїну орієнтовною ринковою вартістю 7,5 млн дол. Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Наркотики переміщувались у трансконтинентальному контейнерному відправленні, яке переміщувалось морським видом транспорту з Коста-Ріки на адресу одного з українських підприємств. Кокаїн знаходився всередині ананасів, склеєних парафіном, що фактично унеможливлювало виявлення наркотичного засобу без застосування технічних засобів митного контролю (рентгенівського апарату).

З метою встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до організації та функціонування вказаного каналу незаконного переміщення наркотиків було проведено спільні оперативні заходи, результатом яких стало затримання 5 осіб (3-х громадян України та 2-х громадян Республіки Молдова).

За фактом контрабанди наркотичних засобів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в Голосіївському районі Києва були затримані злочинці, які перевозили наркотики на 9,6 млн грн.