ua en ru

В Україні індекс цін виробників знизився в липні 2013 р. на 2,9%, за 7 міс. виріс на 0,7%

В Україні індекс цін виробників промислової продукції знизився в липні 2013 р. по відношенню до червня 2013 р. на 2,9%, і за січень-липень 2013 р. виріс на 0,7%. Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

Порівняно з липнем 2012 р. індекс цін виробників знизився на 1,6%.

За даними Держстату, ціни на продукцію добувної промисловості і розроблення кар'єрів у липні знизилися на 4,6%. При цьому у добуванні залізних руд продукція подешевшала на 12,5%, кам'яного вугілля - на 1,2%, природного газу, каменю, піску та глини - на 0,1%.

У переробній промисловості ціни знизилися на 0,1%. Зокрема продукція підприємств з металургійного виробництва, виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, коксу та коксопродуктів, електричного устаткування подешевшала на 1,8-0,4%. Водночас на 2,6-0,1% підвищилися ціни у виробництві готових металевих виробів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, комп'ютерів, електронної та оптичної продукції, продуктів нафтоперероблення.

Згідно повідомленню, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося зниження тарифів на 8,8% за рахунок здешевлення електроенергії на 9,6%.