ua en ru

В Україні індекс цін виробників промпродукції у листопаді знизився на 1,3%, - Держстат

В Україні індекс цін виробників промислової продукції у листопаді 2013 р. по відношенню до жовтня 2013 р. знизився на 1,3%, за січень-листопад 2013 р. виріс на 1%. Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

У добувній промисловості та розробленні кар'єрів у листопаді відбулося подорожчання продукції на 1,1%. При цьому у добуванні кам'яного вугілля ціни зросли на 2,0%, сирої нафти - на 1,6%, залізних руд - на 0,6%. Водночас у добуванні каменю, піску та глини ціни знизилися на 0,1%.

У переробній промисловості ціни знизилися на 0,2%. Зокрема у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів продукція подешевшала на 1,2%, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції - на 0,7%, продуктів нафтоперероблення, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів - на 0,3%. Разом з цим на 0,6-0,1% підвищилися ціни у виробництві коксу та коксопродуктів, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, гумових і пластмасових виробів.

У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів продукція подорожчала на 0,7%, у т.ч. у виробництві цукру - на 4,5%, тютюнових виробів - на 3,8%, молочних продуктів - на 2,4%, переробленні та консервуванні фруктів і овочів - на 1,5%, борошномельно-круп'яних продуктів - на 1,3%. У той же час у виробництві готових кормів для тварин, м'яса та м'ясних продуктів, олії і тваринних жирів, чаю та кави ціни знизилися на 4,7-0,1%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося зниження тарифів на 4,8% за рахунок здешевлення електроенергії на 5,2%.