ua en ru

В Україні щорічно необхідно утилізувати близько 210 тис. автомобілів, - експерти

Корпорація "Богдан" розпочала роботи з формування бізнес-плану будівництва утилізаційного центру, щоб оперативно виконати умови прийнятого Верховною Радою закону. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з поточним обсягом списання, гарячі потреби України в потужностях з утилізації становлять: 2 підприємства з демонтажу автомобілів і 39 центрів з переробки/подрібненню кузовних та інших частин.

За даними аналітиків корпорації "Богдан", на початок 2011 р. в структурі автопарку України - 2,1 млн легкових авто старше 1985 р. виробництва. При списанні цієї кількості авто протягом 10 років, обсяги щорічної утилізації становлять 210 тис. автомобілів на рік. Таким чином, в перспективі, потреби в потужностях з утилізації можуть скласти: 7 підприємств з демонтажу автомобілів і 191 центр з переробки/подрібненню кузовних та інших частин.

Читайте також: ВР ввела екологічний податок на утилізацію знятих з експлуатації авто

Нагадаємо, за інформацією джерел близьких до секретаріату Світової організації торгівлі (СОТ), Україна вирішила приєднатися до торговельних консультаціям між Росією і найбільшими державами-автовиробниками, такими як ЄС, США і Японія, з приводу застосовуваного в РФ з 1 вересня 2012 утилізаційного збору на автомобілі іноземного виробництва.