ua en ru

В Україні достатня кількість запасів газу для забезпечення потреб населення, - Устенко

В Україні достатня кількість запасів природного газу для забезпечення усіх потреб українського народу. Про це в ході XVIII з'їзду Соціалістичної партії України (СПУ) заявив заступник голови партії Петро Устенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Видобуток дешевого українського газу повинен суворо контролюватися державою. Собівартість українського газу всі ми знаємо 25 дол. /тис. куб. м. Запасів вітчизняного блакитного палива цілком достатньо для забезпечення потреб населення. То чому безупинно зростають тарифи на паливо? Хто за нас вирішив, що до наших квартир та будинків має постачатись саме російський газ, який коштує в десятки разів більше за наш український? Чому наш газ повинен іти на підприємства буквально декількох олігархів?", - заявив Устенко.
За його словами, СПУ має на меті в корні змінити таку систему. Устенко наголосив, що український газ має задовольняти потреби усього українського народу, бо це є скарб нашої нації. "А відповідно тарифи на комунальні послуги значно знизяться. Вони будуть справедливими для всіх. Звичайні українці платитимуть за газ справедливу ціну, а не 500 доларів", - додав Устенко.
Нагадаємо, в Києві сьогодні проходить XVIII з'їзд Соціалістичної партії України (СПУ).