ua en ru

В Україні має бути прийнята держпрограма про створення вертолітного парку, - В.Богуслаєв.

Генеральний директор ВАТ "Мотор-Січ" В'ячеслав Богуслаєв має намір обговорити з урядом і Президентом державну програму зі створення вертолітного парку в Україні. Про це він заявив журналістам у ході візиту на "Мотор-Січ" першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, передає кореспондент РБК-Україна.
"В Україні необхідно створити державну програму з вертольотобудування. Ми повинні робити свої українські вертольоти. Все для цього у нас є - двигуни, агрегати, потрібні тільки політичне рішення і воля уряду", - заявив В.Богуслаєв.
За його словами, дана програма дасть більше 10 тис. робочих місць, близько 30 підприємств України, які сьогодні знаходяться в стані стагнації, будуть "підняті".
Як відзначив гендиректор "Мотор-Січі", створення вертолітного парку мають намір використовувати і для потреб армії, для оновлення її технічної бази. "У нас зараз більше 300 прикладних інститутів і ОКБ, майже всі вони працюють, і працюють на інші країни - знайшли свої ринки збуту в Росії, Ірані, Китаї, але тільки не у власній країні", - заявив він
За словами В.Богуслаєва, вже підписане технічне завдання по створенню парку включає в себе специфікації для потреб міліції, МНС, лісників, газовиків. "Призначення парку буде як цивільних, так і військовим", - підкреслив він.
"Це буде вертоліт на 4,5-5 т, типу МІ-2, 9-12 пасажирів, середній. Сьогодні йти в нішу важких вертольотів безглуздо - вона вже зайнята", - відзначив гендиректор "Мотор-Січі".