ua en ru

В Україні довгобуди із 70%-им рівнем готовності планують закінчити до кінця 2010 року

Президент України Віктор Янукович поставив завдання до кінця цього року завершити будівництво довгобудів зі ступенем готовності 70%. Про це повідомив заступник голови Рівненської облдержадміністрації (ОДА) Володимир Новак, повідомляє прес-служба ОДА. Кабінет міністрів України та Міністерство регіонального розвитку і будівництва дали відповідне доручення обласній владі.

У Рівненській області нині 24 незавершених багатоквартирних будинки з високим ступенем готовності, 18 із них мають рівень готовності більше 70%.

Загалом в Україні таких об'єктів 780.

За словами В.Новака, вже проведено робочі зустрічі з кожним забудовником і визначено шляхи і терміни завершення довгобудів. Відтак більшість таких будинків інвестори добудують власним коштом. Тим, хто грошей немає, допомагатиме Міжвідомча комісія, яка створена при Міністерстві регіонального будівництва.

Будинки, де ціна 1 кв. метра житла буде менша за 4 тис. 200 грн, за рішенням комісії, будуть включені в Державну програму добудови будинків за кошти держбюджету. Квартири у них надаватимуть військовослужбовцям, багатодітним сім'ям, соціально незахищеним громадянам.

Якщо ж ціна квадратного метра, встановлена забудовником, буде вищою, розглядатимуть питання про кредитування через державні банки.

У держбюджеті-2010 закладено 2 млрд грн на здешевлення кредитів на будівництво житла.