ua en ru

В Україні до великого ІНФАКОНу проведуть у 2014 р. молодіжну конференцію

В Україні до великого ІНФАКОНу, проведення якого заплановане на 2015 р., проведуть у 2014 р. "малий" ІНФАКОН - міжнародну наукову молодіжну конференцію. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова програмного комітету феросплавного конгресу ІНФАКОН Сергій Гріщенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це ініціатива Української феросплавної асоціації - до проведення великого ІНФАКОНа провести малий ІНФАКОН. Нам дали право використовувати бренд ІНФАКОНа, зібрати молодих вчених, спеціалістів, студентів і на базі Національної металургійної академії провести малий ІНФАКОН - Міжнародну молодіжну конференцію, по тих самих напрямках, по яких будуть проводити великий ІНФАКОН", - розповів Гріщенко.

За його словами, міжнародний феросплавний форум проводиться переважно раз 2-3 роки. В Україні молодіжний ІНФАКОН відбудеться 27 березня 2014 р. в Дніпропетровську, а основний - у травні 2015 р.

На обох ІНФАКОНах буде обговорено питання енергоефективності, екології, роботи з відходами, удосконалення обладнання для виробництва феросплавів. Форуми відбудуться під гаслом "Майбутнє феросплавів - це енергоефективність і екологічність".
Очікується, що захід відбудеться за підтримки Кабінету міністрів України.

"Ми готуємо спільно з профільними міністерствами і відомствами проект розпорядження уряду щодо проведення ІНФАКОН-14 в Україні", - розповів Гріщенко.

Нагадаємо, в середині червня стало відомо, що Україна отримала право на проведення конгресу ІНФАКОН в 2015 р.