ua en ru

В Україні для швидкого реагування на можливі НС сформований 31 спеціальний поїзд, - Клюєв

Для оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації сформований 31 спеціальний поїзд. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв на засіданні Кабінету міністрів в середу, 1 лютого, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

За його словами, у Державній адміністрації залізничного транспорту України створено 5 спеціальних поїздів для перевезення зведених аварійно-відновлювальних бригад, аварійного запасу матеріально-технічних засобів на станціях: Львів, Київ-Пасажирський, Запоріжжя, Донецьк, Миколаїв.

Крім того, у постійній готовності перебувають 26 відбудовних поїздів на станціях залізниць країни. В межах Донецької залізниці поїзда чергують на станціях Ясинувата, Червоний Лиман, Родаково, Дебальцеве; Львівської залізниці - Львів, Чернівці, Здолбунів, Івано-Франківськ; Одеської залізниці - на станціях ім. Тараса Шевченка, Знам'янка, Помощна, Миколаїв, Одеса; Південної залізниці - Основа, Полтава, Харків; Південно-Західної ПЗЗ - Дарниця, Жмеринка, Коростень, Конотоп, Чернігів; Придніпровської - Нижньодніпровськ-Вузол, П'ятихатки, Запоріжжя-2, Сімферополь, Кривий Ріг, Джанкой.

Клюєв повідомив, що кожен відновлювальний поїзд укомплектований необхідним інструментом, інвентарем для виконання ремонтно-зварювальних робіт, спецодягом і іншими необхідними технічними засобами та матеріалами. За його словами, на кожному поїзді працюють 12 профільних фахівців Мiнiнфраструктури, 12 енергетиків і 12 фахівців житлово-комунальної сфери.

"У кожному поїзді працюють 36 фахівців, які готові в будь-яку хвилину виїхати на ліквідацію будь-яких аварій. У разі виникнення ускладнення метрологічної ситуації і можливих аварій, протягом 8 годин ми маємо можливість сконцентрувати необхідну кількість відбудовних поїздів в будь-якій області нашої держави", - заявив перший віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 26 січня Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства створило штаб, який буде реагувати на надзвичайні ситуації, пов'язані з низькими температурами. До складу штабу, який працює цілодобово, увійшли представники Мінрегіону, Міненерговугілля, МНС, Міноборони, МВС, МОЗ, Мiнiнфраструктури і "Укравтодору".