ua en ru

В Україні буде розроблено державну програму розвитку IT-галузі, - Грищенко

В Україні буде розроблено державну програму розвитку IT-галузі. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко під час наради з питань підготовки IT-спеціалістів, яка відбулася сьогодні в Харківському національному університеті ім. В.Н.Каразіна, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"В Україні буде розроблено державну програму розвитку IT-галузі. Вона повинна бути комплексною, взаємопов'язаною і враховувати роль регіонів, оскільки на їх рівні теж можливо багато зробити", - заявив Грищенко.

Віце-прем'єр наголосив на тому, що завдання уряду - створення передумов для того, щоб в країні розвивалася вся галузь в цілому, з поступовим виходом на створення власного продукту, оскільки IT-сфера - дуже важлива для майбутнього України і розвитку практично всіх галузей економіки.

В Уряді вважають, з фахівців з інформаційних технологій необхідно підтримувати в першу чергу, оскільки серед тисяч програмістів є 1-2% тих, хто може створювати дійсно креативний конкурентоспроможний продукт.

Читайте також: Україна стала четвертою у світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців