ua en ru

В Україні 69% житла готово до опалювального сезону, - Мінрегіон

В Україні станом на 15 серпня комплексно підготовлено до зими 130,4 тис. будинків, що становить 69,1% від плану.

В Україні станом на 15 серпня комплексно підготовлено до зими 130,4 тис. будинків, що становить 69,1% від плану. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов, передає прес-служба відомства.

"В цілому по Україні передбачено комплексно підготувати до осінньо-зимового періоду майже 189 тис. будинків, у тому числі більш ніж 158 тис. житлових будинків комунальної власності, 19,2 тис. житлових будинків ОСББ та ЖБК, 1,7 тис. житлових будинків колективної власності і 9,2 тис. одиниць відомчого житлового фонду", - зазначив Білоусов.

Так, на здійснення робіт з підготовки житла до опалювального періоду у місцевих бюджетах та інших джерелах фінансування передбачено близько 849,8 млн. гривень. Показник освоєння відповідних коштів складає 60,4%.

Найвищим показником комплексної підготовки характеризується сьогодні Миколаївська область - 86,9%.

Що стосується об'єктів соціально-культурного призначення, то вже підготовлено понад 30 тис. об'єктів (77,8%). З них 14,7 тис. шкіл, понад 10,7 тис. дитячих садків та понад 4 тис. лікарень.

Найкращим показником серед таких об'єктів характеризується Волинська область (99 %), в той час як найнижчим - місто Київ (48,9%).

Білоусов зазначив, що до осінньо-зимового періоду заплановано підготувати більш 38 тис. соціальних об'єктів.

"Вже до 1 вересня всім областям необхідно вийти на 100%-у готовність об'єктів житлово-комунального господарства, а особливо - об'єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду", - підсумував заступник міністра.