ua en ru

В Україні 180 державних підприємств підлягатимуть ліквідації, - Агентство держмайна

В Україні 180 державних підприємств підлягатимуть ліквідації. Про це заявив голова Агентства держмайна України Дмитро Колєсніков під час засідання колегії, до участі в якому були залучені керівники підприємств сфери управління агентства, представники наукових установ, галузевих асоціацій та профспілок, повідомляє прес-служба Агентства держмайна України.

Дмитро Колєсніков повідомив, що на виконання програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", був проведений комплексний аналіз стану підприємств, що знаходяться у державній власності. Зокрема, програма передбачає перегляд критеріїв віднесення об'єктів державної власності до таких, які не підлягають приватизації, що має на меті істотне зменшення їх кількості.

За результатами проведеного аналізу, сьогодні до сфери управління Агентства держмайна України належить 347 суб'єктів господарювання. "На першому етапі ми плануємо залишити у державній власності 104 підприємства - це третина від усіх підприємств. Ще 63 підприємства буде приватизовано і решта - 180 підлягатимуть ліквідації", - зазначив голова агентства. За його словами, галузеві наукові установи не поповнять списки підприємств, що підлягатимуть приватизації. "Приватизація науково-дослідних інститутів може привести до зниження конкурентоспроможності в промисловому секторі, а ми цього не можемо допустити", - наголосив очільник відомства.

У підсумку Дмитро Колєсніков окреслив порядок взаємодії Агентства з підпорядкованими підприємствами та наголосив на важливості результативної двосторонньої співпраці. "Кожне підприємство повинно мати короткострокову та довгострокову стратегію розвитку власного виробництва. Ми готові разом з вами вирішувати нагальні питання та підвищувати ефективність управління", - йшлося у зверненні голови агентства до керівників підприємств.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав нацплан дій на 2012 р. з впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 рр. "Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава 12 березня 2012 р.