ua en ru

В Україні 16-17 червня відбудеться дев'яте засідання постійної робочої групи МКЗД

В Україні 16-17 червня відбудеться дев'яте засідання постійної робочої групи міжнародної комісії із захисту ріки Дунай (МКЗД). Про це повідомив під час брифінгу в Дипломатичній академії Міністерства зовнішніх справ України спікер МЗС Олександр Дикусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для участі в цьогорічному засіданні запрошено делегації країн-членів МКЗД, усього 14 країн - Австрія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Німеччина, Угорщина, Молдова, Чорногорія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Україна. Рівень представленості - заступники міністрів довкілля, директори департаментів профільних міністерств і відомств", - сказав Дикусаров.

За його словами, у засіданні також візьмуть участь представники міжнародних організацій, які мають статус спостерігача при МКЗД, зокрема Всесвітній фонд захисту дикої природи, Карпатська конвенція, Комісія із захисту Чорного моря тощо. Функції головуючого засідання виконуватиме президент МКЗД у 2011 р., посол з особливих доручень Микола Меленевський з України. Під час засідання обговорюватимуться актуальні питання щодо збереження та сталого використання водних ресурсів басейну ріки Дунай, а також питання щодо політики та розвитку МКЗД у наступні роки.

Також Дикусаров нагадав, що постійна робоча група є головним виконавчим органом комісії. У проміжок часу між постійними засіданнями МКЗД її регулярні сесії відбуваються раз на рік у країні головування за участю усіх делегацій країн-сторін Конвенції про охорону ріки Дунай.