ua en ru

У вугільній промисловості України впроваджується особливий режим контролю, - Держгірпромнагляд

Інспектори, які контролюють дотримання законодавства у вугільній галузі, протягом наступного місяця виконуватимуть свої обов'язки в особливому режимі. Про це повідомив голова Державної служби гірничого нагляду і промислової безпеки Олександр Хохотва під час наради, передає прес-служба відомства.
Особлива увага під час здійснення цього заходу приділятиметься дотриманню пилогазового режиму, правил безпеки під час проведення струсного підривання, дотримання паспортів кріплення вибоїв тощо.
У разі виявлення порушень інспектор може, і повинен, зупиняти роботу підприємства, за яким відтепер буде закріплений.
Аналіз причин трагедій, що сталися на шахтах Донбасу в липні-серпні свідчить, що у більшості випадків до аварій та загибелі людей призвели саме порушення вимог безпеки, недотримання технології ведення робіт, тобто більшість причин -організаційні. До того ж нещасні випадки сталися на шахтах як державної, так і приватної власності, що свідчить про неефективне функціонування системи управління охороною праці в галузі.
Рішення про впровадження надзвичайного стану під час проведення особливо небезпечних робіт на вуглевидобувних підприємствах ухвалено Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. Голова Держгірпромнагляду нагадав, що найближчим часом стан охорони праці у вугільній галузі розглядатиметься на засіданні Кабінету міністрів України, де, серед інших, буде порушене питання отримання гірничотехнічними інспекторами підземного стажу і збільшення заробітної плати.