ua en ru

До навчальних закладів Києва зараховані 9,5 тис. дітей переселенців з Криму і Донбасу

До навчальних закладів Києва вже зараховано майже 9,5 тис. дітей вимушених переселенців з тимчасово окупованої території Криму і районів проведення АТО на Донбасі.

До навчальних закладів Києва вже зараховано майже 9,5 тис. дітей вимушених переселенців з тимчасово окупованої території Криму і районів проведення АТО на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

Зокрема повідомляється, що у дошкільні навчальні заклади було зараховано 1379 дітей з Донбасу і 124 дитини з Криму, в загальноосвітні заклади - 7312 дітей з Донбасу та 348 - з Криму.

Згідно з повідомленням КМДА, набір дітей в освітніх закладів Києва триває. Для цього в столичному Департаменті працюють "гарячі лінії":

для переселенців, які хочуть влаштувати дитину в дитячий садок, - 279-39-19;
для переселенців, які хочуть влаштувати дитину в школу, - 279-35-26;
для переселенців, які хочуть влаштувати дитину в ПТУ, - 272-05-15.

Повідомляється, що для зарахування дитини до школи, батькам необхідно її свідоцтво про народження, документи про освіту, особову справу та медичну картку. Якщо якогось документа немає, профільні служби столиці зможуть швидко відновити їх. Крім того, в школах працюють комісії, які протестують дитини і визначать його рівень знань.

Нагадаємо, кількість переселенців з Криму і Донбасу становить 122,3 тис. осіб.