ua en ru

У Тунісі проходять перші вибори після падіння режиму Зін ель-Абедіна Бен Алі

Загальні вибори в законодавчу асамблею почалися сьогодні в Тунісі - вперше після повалення Президента Зін ель-Абедіна Бен Алі, який правив країною 23 роки, передає телеканал Al Arabia.
Асамблеї після її обрання належить вирішити масу організаційних питань, пов'язаних з новим пристроєм туніської держави. Вона підготує нову конституцію, призначить тимчасовий уряд і вибори президента. У новий законодавчі збори увійдуть 217 членів.
Очікується, що найбільше число мандатів отримає туніська ісламістська партія Ен Нахда ("Відродження"), яка була заборонена за попереднього режиму.
Для безпеки виборів влада країни зробила серйозні заходи. Порядок під час голосування забезпечують близько 400 тиc. поліцейських і військовослужбовців.
Результати голосування, як очікується, будуть відомі 24 жовтня.
Нагадаємо, в середині січня ц.р. правив Тунісом 23 роки Бен Алі, який зрікся влади під тиском масових акцій протесту і втік до Саудівської Аравії. Ці події викликали хвилю аналогічних протестів у ряді арабських країн. Нова влада Тунісу на чолі з тимчасовим президентом Фуадом Мебазой заявила, що буде правити країною до загальних виборів в парламент.