ua en ru

В ЦВК припускають, що на ряді дільниць на сході вибори Президента провести не вдасться

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера не виключає, що на певних ділянках на сході України голосування на виборах Президента України провести не вдасться.

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера не виключає, що на певних ділянках на сході України голосування на виборах Президента України провести не вдасться. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вибори 25 травня відбудуться при будь-якій погоді. Звичайно, не хочеться, щоб ми зіткнулися з проблемою неможливості голосування на окремо взятих дільницях. Виключати цього, на жаль, не можна. Особливо в наших умовах. Завдання має стояти таким чином, щоб така кількість ділянок була якомога меншою", - сказав Магера.

Він прирівняв перешкоджання виборчому процесу до тероризму. "Саботаж - це коли людина просто не приходить на виборчі дільниці. Це його свідомий вибір, це його право. Але якщо людину позбавляють такого права, коли закривають виборчу дільницю, коли її залякують і під дулами автоматів забороняють туди пройти, то це вже не саботаж, а чистої води тероризм", - сказав Магера.