ua en ru

У ЦВК сподіваються, що суд скасує рішення про повторний підрахунок голосів в окрузі №63

До Центральної виборчої комісії сподіваються, що суд скасує рішення про повторний підрахунок голосів на всіх 225 дільницях округу №63(р. Бердичів, Житомирська обл.).

До Центральної виборчої комісії сподіваються, що суд скасує рішення про повторний підрахунок голосів на всіх 225 дільницях округу №63(р. Бердичів, Житомирська обл.). Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми подали заяву про вступ у процес у Житомирському апеляційному адміністративному суді і за нашими відомостями, окружна виборча комісія подала заяву про перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами. Ми сподіваємося, що рішення суду буде скасовано і не буде виконання цього рішення гальмувати встановлення результатів виборів народних депутатів в цьому окрузі і по всій країні",- заявив Охендовський.

За його словами, якщо цей процес буде тривати, то повторний підрахунок голосів у цьому окрузі займе близько одного місяця.

Вчора ЦВК отримала повідомлення про те, що в окрузі №63 судом було призначено повторний підрахунок голосів на всіх 225 виборчих дільницях округу.

Нагадаємо, згідно з даними Центральної виборчої комісії за результатами опрацювання 100% протоколів, на позачергових виборах до Верховної Ради України партія "Народний фронт" Арсенія Яценюка набирає 22,14%, партія "Блок Петра Порошенко" набирає 21,81%, партія "Самопоміч" Андрія Садового 10,97%, партія "Опозиційний блок" - 9,43%, Радикальна партія Олега Ляшка 7,44%, партія "Батьківщина" Юлії Тимошенко - 5,68%.