ua en ru

У ЦВК сподіваються, що Рада виділить на дострокові вибори 986 млн грн

У Центральній виборчій комісії сподіваються, що нинішній склад Верховної Ради найближчим часом ухвалить рішення про виділення на проведення дострокових парламентських виборів 986 млн грн.

У Центральній виборчій комісії сподіваються, що нинішній склад Верховної Ради найближчим часом ухвалить рішення про виділення на проведення дострокових парламентських виборів 986 млн грн. Про це РБК-Україна повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"ЦВК просила Міністерство фінансів, Кабінет міністрів, зрештою, Верховну Раду України внести зміни до бюджету і передбачити фінансування позачергових парламентських виборів у розмірі 986 млн грн. Левова частка цих витрат, більш 80%, піде на оплату праці членів окружних і дільничних виборчих комісій. Крім того, зараз є тенденція до підвищення витрат на пальне, питання зв'язку, транспорту. Це зараз питання номер один у парламенті і без перерахування цих коштів буде досить складно провести виборчий процес, як такий. Це питання буквально найближчого часу", - заявив Магера.

Він висловив переконання в тому, що парламент все-таки проголосує за зміни до бюджету і передбачить кошти на проведення дострокових парламентських виборів.

Нагадаємо, 25 серпня Президент України Петро Порошенко оголосив про розпуск Ради. Дострокові вибори парламенту призначені на 26 жовтня 2014 р.