ua en ru

У ЦВК є підстави для звернення до прокуратури відносно фальсифікацій у ОВК №14, - член ЦВК

Відомості, наявні у Центральної виборчої комісії (ЦВК), можуть свідчити про те, що в окружній виборчій комісії (ОВК) №14 (Вінницька обл.) відбувалися фальсифікації, та що є підстави для звернення до прокуратури. Про це заявила член ЦВК, куратор регіону Юлія Швець, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, після перерахунку голосів, на багатьох дільницях більше 50% бюлетенів виявилися недійсними. Пакети з виборчою документацією, зокрема з бюлетенями, були пошкоджені вже після того, як ОВК прийняла всі протоколи від дільничних виборчих комісій (ДВК), тобто у приміщенні ОВК, і відповідальність за це несе ОВК.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна наголосила, що протоколи від ОВК будуть прийняті ЦВК, але кожен виборчий бюлетень буде підраховано, кожен протокол - досліджено.

Наразі у ЦВК продовжують розглядати ситуацію з проблемним округом. Нагадаємо, сайт ЦВК України визначив переможцем вокрузі №14 самовисуванця Віктора Жеребнюка (з перевагою у 83 голоси). Однак раніше, згідно з підрахунками 100% бюлетенів, на першому місці перебував кандидат від ВО "Батьківщина" Іван Мельничук (з перевагою у 251 голос).

Читайте також: В окрузі №14 у Вінницькій області протягом дня змінився переможець після перерахунку 100% голосів