ua en ru

У центрі Києва через пошкодження тепломагістралі утворилася промоїна на проїжджій частині

У центрі Києва через пошкодження тепломагістралі утворилася промоїна на проїжджій частині діаметром 2 метри. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго".

"Оперативна аварійна бригада ПАТ "Київенерго" ліквідує пошкодження ділянки магістрального трубопроводу ТМ 3 від ТЕЦ-5 у Печерському районі столиці по вул. Філатова, 10а. У зв'язку з пошкодженням магістрального трубопроводу діаметром 800 мм на поверхню стався витік теплоносія. В результаті на проїжджій частині утворилася промоїна діаметром приблизно 2 метри", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в компанії, пошкодження тепломагістралі сталося сьогодні близько 15:00 у зв'язку з високим рівнем зношеності труб. Протягом 15 хвилин тиск у трубопроводі було знижено, і протягом наступних 10 хвилин пошкоджену ділянку був повністю відключений. Дана ділянка тепломережі експлуатується з 1972 р. і вичерпав свій 25-річний нормативний ресурс.

Станом на 16:30 місце пошкодження огороджено. "Київенерго" планує завершити ліквідацію пошкодження протягом доби.

"Роботи триватимуть цілодобово. Асфальтне покриття проїжджої частини буде відновлено протягом двох діб", - відзначили в компанії.

Внаслідок пошкодження тимчасово відключені від опалення та гарячого водопостачання споживачі центральної частини міста. Протягом трьох годин планується перепідключити до іншого магістрального трубопроводу та відновити ЦО і ГВП більшості споживачів, крім 28 будівель по вул. Філатова та Івана Кудрі, теплопостачання яких можливо відновити після усунення пошкодження.

Нагадаємо, вранці 12 січня в київських Бортничах через прорив каналізації було госпіталізовано 45 осіб з отруєнням водопровідною водою, пізніше їх кількість збільшилася до 78 осіб.